- מה המידע החשוב ביותר שיש לדעת על סלספט* ?
- מהו סלספט* ?
- על מה לדבר עם הרופא לפני נטילת סלספט* ?
- איך נוטלים סלספט* ?
- מה קורה שמחסירים מנה ?
- מה קורה שנוטלים מנה עודפת ?
- ממה להימנע שנוטלים סלספט* ?
- מהם תופעות הלוואי האפשריות של סלספט* ?
- איזה תרופות אחרות משפיעות על פעולת סלספט* ?
- איך נראית התרופה ?
מה המידע החשוב ביותר שיש לדעת על סלספט* ?סיכונים רפואיים: הטיפול בסלספט* עלול להעלות את הסיכון לזיהומים ולהתפתחות גידול ממאיר של קשרי לימפה - לימפומה(lymphoma) או שאר סוגי סרטו. יש להודיע לרופא מיד על התפתחות חום או צמרמורת, כאבי גרון, דימום או פצע מוזרים, כאבים בפה, כאבי בטן, צואה בהירה, או שתן כהה. כל הסממנים האלה הם סימנים מוקדמים לתופעות לוואי מסוכנות.
סיכונים לנשים בהריון: סלספט* גרם פגמי לידה אצל חיות, לכן הוא לא מומלץ לשימוש בזמן הריון. הרופא המטפל יכול לשאול אם נעשתה בדיקת הריון עם תוצאה שלילית תוך שבוע מתחילת הטיפול בסלספט*. פיקוח על ההריון חייב להעשות לפני התחלת הטיפול, משך הטיפול וששה שבועות לאחר התחלת הטיפול בסלספט*, מלבד במקרים של הינזרות מיחסי מין מרצון כשיטה, או באם הרחם הוצאה. אין ליטול סלספט* בזמן הריון, או אם יש הריון בתיכנון, מבלי לשאול תחילה את הרופא.
סיכוני מגע עם התרופה: אסור לפתוח קפליות (קפסולות), לשבור או ללעוס את הטבליות. אסור לשאוף אבקת הסלספט*, או לאפשר מגע של אבקה או תרחיף של הסלספט* בעור, בעיניים, או במקומות רירים. במידה ונוצר מגע כזה יש לשטוף עם מים וסבון ואת העיניים לשטוף בכמות גדולה של מים.
הודעה לרופא ולרופא השיניים: יש להודיע לרופא או רופא השיניים שאתה נוטל את ה סלספט*, לפני כל טיפול או ניתוח, לפני נטילת תרופות אחרות, או לפני קבלת חיסונים.
איסור חשיפה לשמש: סלספט* עלול להגדיל את הסיכון לפתח סרטן עור. צריך להגביל את החשיפה לקרני השמש או כל אור אולטרה סגול, ע"י לבוש מגן מתאים ושחמוש בקרם הגנה עם מקדם הגנה – (SPF) גבוה.
מהו סלספט* ?- סלספט* היא תרופה מדכּאת מערכת חיסון (Immunosuppressant). כשמה כן היא, מורידה את פעילות המערכת החיסונית של הגוף.
- סלספט* בשמשת למניעת דחיית האיבר המושתל: כליה, כבד, או לב. סלספט* ניטלת בצרוף ציקלוספורין (פרוגרף, רַפַּמיוּן,נאורל) ותרופה סטרואידית (פרדניזון).
- סלספט* משמש גם למטרות אחרות הרשומות בדף ההסבר.
על מה לדבר עם הרופא לפני נטילת סלספט* ?לפני נטילת סלספט*, יש לומר לרופא אם לחולה / למושתל יש:
- כיב (אולקוס) קיבתי או מחלת קיבה אחרת.
- זיהום נגיפי, חיידקי או פטרייתי.
- פגם תורשתי נדיר כמו HGPRT - חסר אנזימי ע"ש ליש-ניהן (Lesch-Nyhan).
במקרים אלה לא נוטלים סלספט*, או שנוטלים מינון נמוך יותר, או תחת פיקוח צמוד.
במידה ונוטלים סלספט*בתרחיף דרך הפה (Oral Suspension)יש לומר לרופא אם לחולה / למושתל יש פנילקטונוריה - PKU(phenylketonuria), סלספט* מכיל אספרטיים, שהוא מקור לפנילאלארנין.
ה-
FDA האמריקאי, קבע לסלספט* דרגת הריון C, האומרת כי לא ידועה מידת בנזק לעובר. סלספט* ידוע כגורם פגמי לידה אצל חיות, לכן הוא לא מומלץ לשימוש בזמן הריון. הרופא המטפל יכול לשאול אם נשלל הריון בבדיקה תוך שבוע מתחילת הטיפול בסלספט*. הפיקוח על ההריון חייב להעשות לפני התחלת הטיפול, במשך הטיפול ועד ששה שבועות לאחר התחלת הטיפול בסלספט*, מלבד במקרים של הינזרות מרצון כשיטה, או באם הרחם הוצאה.
אין ליטול סלספט* בזמן הריון, או אם יש הריון בתיכנון, מבלי לשאול תחילה את הרופא.
לא ידוע אם סלספט* עובר לחלב הנקה. אין ליטול סלספט* בזמן הנקה מבלי לשאול תחילה את הרופא, כאשר האם מעוניינת בהנקה טבעית.