תרומת איברים נדירה ומרגשת: גלעד שירמן, צעיר בן 33 מירושלים, נפטר באופן פתאומי ביום חמישי האחרון. אביו יוסי, שעבר השתלת ריאה וכליה בעבר, נלחם כדי לתרום איברים מגופו של בנו. בניתוח נדיר של הוצאת איברים לאחר דום לב, נתרמו כליותיו של גלעד.
"אנחנו תורמים לחברה בכל מיני צורות", אמר הבוקר (א') יוסי שירמן ל-ynet, "נושא התרומות קרוב ללבנו, אני עצמי מושתל והיה לנו ברור שאנחנו נלחמים כדי שיצילו מפטירתו הטרגית של בננו עוד אנשים".
הליך נדיר וסבוךבמשפחתו של עו"ד גלעד שירמן, פרקליט במחלקת הבג"ץ בירושלים, מכירים את נושא תרומת האיברים שנים רבות. לפני כשבע שנים קיבל יוסי, אביו של גלעד, תרומת ריאה ולפני חודשים ספורים, לאחר שהטיפול התרופתי נגד דחיית הריאה פגע בכליותיו, אחיו תרם לו כליה.
בחודש מאי האחרון הובהל גלעד בדחיפות לבית החולים הדסה. הרופאים אבחנו כי לקה בשטף דם קל במוח. בדיקות גילו כי הוא סובל ממחלת כלי דם מוחיים נדירה. הרופאים ביצעו צנתור מוחי והשתילו בכלי הדם תומכן, אולם הבהירו למשפחה כי כלי הדם כבר פגום.
ארבעה חודשים לאחר מכן, ב-5 באוקטובר, לקה גלעד שוב בשטף דם - הפעם משמעותי יותר, והובהל במצב קשה לבית החולים. בשלב זה, בני המשפחה כבר ידעו כי לא יצליח לשרוד. בשל המודעות הגבוהה לתרומת האיברים, ביקש האב לתרום מאיבריו להצלת חיים.
מסיבות רפואיות לא ניתן היה לקבוע מוות מוחי נשימתי ולאחר שליבו נדם, בוצע תהליך המכונה "תרומה מתורם ללא לב פועם". מדובר בתרומה שמתבצעת לאחר דום לב של אדם. הצוות הרפואי מבצע תהליך מובנה, המבוסס על פרוטוקולים המנחים באופן מפורט וקפדני כיצד מאשררים את המוות וכיצד יש לבצע את נטילת האיברים.
תרומות לאחר הפסקת פעילות הלב דורשות היערכות מיוחדת ופעולה מהירה. בשיטה זו של נטילת איברים מתורם ללא לב פועם, מנצלים לרוב רק את כליותיו של הנפטר. ישנם מקומות בעולם שבהם מנצלים גם כבד ואפילו ריאות, אך התוצאות עדיין לא משביעות רצון